Páros vacsora felsőfokon, gluténmentesen

Az én kedves párom imád enni... szüksége is van a sok energiára, mivel labdarúgó. Szóval mielőtt nekiállok főzni, mindig 3 főre kell bevásárolni, ő ugyanis embertelen mennyiségeket képes betermelni... Kedvencei persze a jó kis magyaros, fűszeres, húsos, egyesek számára "nehéz" ételek... Emellett jöhet a tészta, bármilyen feltéttel, bármilyen formában. Ezek után szerintem érthető, hogy miért is jelentek meg a homlokán azok a bizonyos "aggodalom" ráncok, mikor kapcsolatunk hajnalán kiderült számára, hogy mivel is jár a diétám :))

Nálunk mindig kétféle lisztet, száraztésztát és kenyeret kell venni. Semmi másból nem szoktam kétfélét vásárolni (na jó... kivételt képeznek a rágcsálnivalók, és a péksütemények, amik szintén az emberem favoritjai közé tartozik). Főzésnél is alapvetően mindent gluténmentesen készítek el, minden habarást, rántást, sűrítést, süteményt, bundázást. Így ő is sokkal egészségesebben étkezik... oké, nem ez, hanem az ezzel járó kényelem a legfőbb oka, hogy így főzök :)

Nagy volt a dilemma, mikor először főztem magunknak, kettőnknek... Mi legyen, ami egyszerűen, gyorsan és garantáltan gluténmentesen kész van? Ja, és persze húsos! :D A bolognai spagetti mellett döntöttem. Nem fogom leírni, hogy hogy készül a mártása, mert ugyanúgy, mint bármelyik más mezei bolognai mártás :) A tésztaválasztás viszont fejtörős kérdést okozhat.

Én bioboltban szoktam megvenni, vagy a Schär tésztáját, de pénztárca-kímélőbb a Riso Scotti gyártó Pasta Riso névre hallgató tésztái, amik rizs- és kukoricaliszt keverékéből készülnek, valamint a Barbara-tészták. Én ezt a háromféle tésztát preferálom, ugyanis kevésbé tapadnak össze, sokkal jobban hasonlítanak a "rendes" tésztára, mint a többi, amit eddig ettem (és elég hosszú a lista) :)

Tuti-biztos tipp: Miután a tésztát leszűröm, hideg vízzel átöblítem, és mindig nyakon öntöm 2-3 ek olajjal, és összekeverem, így csökkentve az összeragadás esélyét :)

tészta.jpgbarbara_glutenmentes_teszta_makaroni.jpg