Csupacsokis álom muffinkák

Hát a muffin, mint olyan, egy rettentő egyszerűen elkészíthető sütemény... lenne. Igen ám, de gluténmentes változatban háááát hogy is mondjam... nekem vagy szétesett morzsákra, vagy olyan kemény lett, hogy ölni lehetett volna vele, vagy összeesett 1 órával azután, hogy a sütőből kivettem őket. Egy szó, mint száz, nem ment! Ma viszont eldöntöttem, hogy akkor is megpróbálom! Párom ment vissza a csapatához, és ilyenkor mindig kedveskedek neki valami fincsi útravalóval. Hát ma eljött a napja a muffinkáknak.

Mivel súlyos csokoládé-függő vagyok, egyértelmű volt, mivel próbálkozok :)
Íme a végeredmény:

muffinkák.jpg

És a recept: 

15 dkg Free from liszt (Sparban, Intersparban beszerezhető)
1,5 dl étolaj
10 dkg
olvasztott étcsoki
5-8 dkg holland kakaópor
2 tojás
3 ek baracklekvár (a nagyi-féle folyós, nem a bolti dzsem!)
1-1,5 dl tej (csak a végén, ha a tészta túl sűrű)
1 cs vaníliás cukor
0,5 cs sütőpor
1 csipet só

Mindent bele egy tálba, robotgéppel összekutyulom, ha a tésztája túl sűrű, darabos, akkor 1-1,5 dl tejet öntök bele, hogy kenőcsállagú masszát kapjak. Előmelegített sütő, 170-180 °C (közepes láng), 20-25 perc, tűpróba :))